Välkommen !

2017-12-11
15:09:00

Fänkål- och äppelsallad!

Den här salladen är supergod till det mesta, kyckling, fisk eller rött kött, men även andra vegetariska alternativ och absolut en schysst grundsallad att bygga vidare på om du bara skulle vilja äta sallad som måltid. Här kommer receptet!
 
Du behöver:
 
2 st fänkål
4 äpplen av fast sort
1 rödlök
finhackad gräslök, ca 0.5 dl
4 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
2 msk honung
0.5 - 1 dl kapris
Salt och peppar
 
Bildresultat för fänkålssallad med gräslök
 
Gör så här:
 
1. Skala och skiva rödlöken i fina, tunna skivor. Lägg dem i kallt vatten en stund, det tar bort den skarpaste smaken vilket är bra för oss som lätt får halsbränna... 
 
2. Ansa fänkålen (skär bort rotfästet) och strimla i fina skivor. Lägg även dem i riktigt kallt vatten i 20-30 minuter.
 
3. Skär äpplena i tunna skivor
 
4. Blanda honungen med oljan. Tillsätt äppelcidervinäger, salt och peppar. Smaka av och balansera upp det syrliga med det söta. 
 
5. Lägg upp äpplena, löken och fänkålen på ett serveringsfast. Häll dressingen över salladen, blanda eventuellt lite grann. Strö över kapris och gräslök. Pricken över i:et är en liten dillvippa på toppen som dekoration. Klart!
 
 
 
TIPS! Vill du så går det jättebra att strö lite solrosfrön eller pinjenötter över salladen. Den passar dessutom fantastiskt bra till rökt lax...
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: