Välkommen !

2015-08-27
19:53:36

Hur orkar dom?

Jag förstår mig inte på proffsbloggare. Hur de orkar. Eller jo, om jag hade haft detta som heltidsjobb (nästintill) så hade det nog gått vägen. Men att försöka hitta tillfällen varje dag, då jag känner att jag har tid att lägga energi och koncentration på att blogga? Nähäni. Inte varje dag. Speciellt inte nu när jag börjat jobba heltid i en förskoleklass. Har fått ett vikariat fram till årsskiftet, sen får vi se vart jag hamnar. Skönt att ha en sysselsättning just nu i alla fall! Lite mera klirr i kassan skadar absolut inte.
 
Men som ni märkt har jag inte haft tid att blogga alls. Eller lust, om jag ska vara ärlig. Går upp senast 05:45 på morgonen och stupar i säng senast 21:30 på kvällarna. Som tidigast har jag gått upp 04:20 när jag har haft öppning på förskolan. But why, kanske ni frågar er? Mjo, för att min älskade sambo också börjar tidigt och åker hemifrån 05:30 och då har vi ju en liten hund som ska klara sig själv medan vi är iväg på jobb och därför behöver hon gå en ordentlig promenix varje morgon. När jag går upp sådär supertidigt måste jag åka hemifrån strax efter kl 06 och då är det bara att ställa larm på den där otäcka väckningstiden. Men det går. Och ju längre tid som flyter på, desto lättare bli det ju.
 
Jag är dock väldigt trött när jag kommer hem på eftermiddagarna. Vill ha tystnad. Samla mina tankar. Vara lite ifred. Och sova. Jag orkar knappt laga mat när jag kommer hem. Min andra vecka på detta jobb är snart förbi och jag märker ju att jag börjar komma in i rutinerna bättre för var dag så nästa vecka kanske jag orkar göra något mer än att bara jobb. KANSKE. Om jag inte blir sjuk dvs, förkylningarna har hittat sin väg in på förskolan och ja, halsontet kom som ett brev på posten. Happ :)
 
Hoppas ni har det bra där ute i alla fall och njuter av sensommaren. TACK augusti för det härliga vädret. Puss på er!
2015-08-13
14:38:00

En riktig nagelbitare

Jag är en periodare. Det är skitjobbigt. Det går verkligen upp och ner. Ibland är det mer, ibland är det mindre. Behovet varierar också. Ibland behöver jag göra det mer, ibland kan det gå månader utan att jag tänker på det. Att bita på naglarna alltså.
 
Så länge jag kan minnas har jag varit en nagelbitare. Mönstret? När jag blir uttråkad, när jag koncenterar mig, när jag pratar i telefon, när jag tittar på tv... så fort jag gör något som inte kräver att jag använder mina händer, då sitter jag där med fingrarna i mun och gör det där jag önskar att jag kunde låta bli. Det är en riktigt otrevlig ovana! Inte för att någon ovana är trevlig, men ni fattar vad jag menar. Stop och väx! Kanske ni ropar då. Som i det där äckliga medlet man har på naglarna som nagellack, som gör att det smakar äckligt om man stoppar fingrarna i mun. Vet ni vad? Man vänjer sig... efter ett tag tänker man inte på att det smakar äckligt. Och ja, det är också äckligt. Herregud.
 
 
Aja. Jag har just nu en period där jag kan låta naglarna vara ifred. Jag målar dem med nagellack istället och försöker ta hand om dem så mycket som möjligt. Sen att de går av hit och dit är ju en annan sak, det kan jag inte rå för. Jag är nog för oförsiktig med mina naglar egentligen. Skitsamma, jag tänkte i alla fall tipsa om mina favoritlack! Ett neutralt och vardagligt som jag älskar och sen ett mer festligt och partypassande.
 
Det första är det neutrala lacket från Wet n wild, megalast och färgen heter Milk. Älskar den! Matchar allt men ger naglarna ett fint lyster. Lacket är inte så tjockt utan ligger tunt och fint på nageln. Målar du bara en gång blir det lite genomskinligt, målar du två lager blir det givetvis tjockare. Båda är lika fina. Bäst är borsten som är platt och bred. Hur enkelt som helst att måla naglarna då! Ett drag och det är klart! Love it.
 
 
 
Det andra lacket är också Wet n wild i samarbete med popartisten Fergie. Det är ett guldlack som får ett så vacker skimmer och är väldigt hållbart. Matchar dessutom det mesta. Jättefint till klarblåa kläder eller neutrala färger som svart och vitt. Borsten är också platt och bred vilket gör det lätt att applicera lacket. Love love love it!
 
 
 
Ja det var dagens tips det, haha :) Hoppas ni har en härlig torsdag och att ni peppar inför helgen som snart stundar. Det gör i alla fall jag!
 
2015-08-13
11:20:00

Efterrätt - Marinerade jordgubbar med vaniljglass

Igår fick ni receptet på den huvudrätt Björn och jag bjöd mina morföräldrar på för några veckor sedan. Nu tänkte jag att ni skulle få receptet på den superlätta men väldigt goda efterätten som vi gjorde. Den är väldigt okomplicerad och innehåller det vi svenskar säkert äter mest av på sommaren: jordgubbar och glass. MEN smakerna förhöjs av att jordgubbarna får marineras i en hemmagjord lag. Här kommer receptet:
 
Marinerade jordgubbar med vaniljglass
4 port.
 

Du behöver:

1L jordgubbar, rensade och sköljda
1 lime
½ vaniljstång
1 dl strösocker
1 stjärnanis
2 dl vatten
Vaniljglass
½ dl rostad flagad mandel (valfritt)
 
 
 
Gör så här:
 
1. Strimla limskalet fint. Pressa limen (ca 1,5 msk saft). Snitta vaniljstången på längden. Blanda limeskal, limejuice, vaniljstång, vatten, socker och stjärnanis i en kastrull.
 
2. Låt lagen sjuda på spisen i cirka 5-10 minuter eller tills 1,5 dl återstår av vätskan. Rör om med jämna mellanrum. Under tiden kan du börja skiva upp dina jordgubbar.
 
3. När lagen sjudit klart, ta av den från plattan. Ta upp stjärnanisen och vaniljstången. Skrapa ur vaniljfröna i lagen. Låt lagen kallna.
 
4. Lägg upp de skivade jordgubbarna dekorativt på serveringsfaten. Skeda över marinaden/lagen. Placera en vaniljkula på varje serveringsfat. Garnera med rivet limeskal och rostad flagad mandel. Klart att servera!