Välkommen !

2015-04-29
14:47:57

Generösa klubben delar med sig

 
Idag tog jag tag i de hundramiljonertriljoners mappar jag har haft liggandes på olika USB:n. Ni vet, bilder, videos och allt möjligt man sparar på sig under åren och aldrig någonsin orkar sortera så man säkert har massor av dubletter också. Jag gjorde något ryck för typ 1-1,5 år sedan när min bärbara dator började bli dålig. Då sorterade jag massor och la in i mappar och hade ordning. Men det har ju givetvis blivit lite stökigt igen... Så drygt 3000 filer har jag rensat upp bland idag. Alltifrån selfies och semesterbilder till filmer, musik och skolarbeten. Vi har köpt ett nytt USB på 32 G också som allt kan ligga ostört på. Det enda jag inte har rört är Björns grejer. Jag blir dessutom jättestörd av att kika i hans filer just för att de är så osorterade, haha. Jag är en mapp-pedant! Hittade i alla fall ett par roliga memes and quotes som jag tänkte att ni skulle få ta del av. 
 
Ge
n
 
/Malin, delar generöst med sig.
2015-04-29
11:30:45

Är det bara jag?

Har ni svårt att säga nej till människor som ber er om hjälp? Vad menar du med hjälp, kanske ni undrar då och ptja, jag menar alla möjliga tjänster stora som små. Hjälp med att shoppa nya kläder, välja födelsedagspresent till någons pappa, skjutsa till ett läkarbesök, rasta hundar, hjälpa till att flytta eller sitta barnvakt etc etc.
 
Jag har jättesvårt att säga nej. Började fundera på varför det är så och jag har inte riktigt något svar, däremot har jag märkt att jag har svårt att säga nej utan att följa upp det nejet med en anledning som i princip gör det omöjligt för mig att ställa upp. Alltså: Nej, jag kan inte följa med och handla för jag har maginfluensa, eller nej, jag kan inte vara barnvakt för jag ska resa bort. Idag har jag till exempel gått med på att gå hem till min mamma på eftermiddagen för att rasta hennes hundar så hon slipper åka hem från jobbet. Jag ska vara där kl 16. Kl 18 ska jag vara på ett informationsmöte tillsammans med andra hyresgäster och akelius angående bygget av nya balkonger. Det är ett viktigt möte. Jag har två timmar på mig att rasta hundar, gå hem, äta middag och vara på plats inför mötet. Det känns lite stressigt och jag är faktiskt inte sugen på det alls. Men jag kunde inte säga nej för det kändes inte som att jag hade någon giltig anledning till det.
 
 
 
Men vet ni? Ibland är anledningen helt enkelt: jag har ingen lust. Ibland vill man bara inte göra något annat än just ingenting. Jag kanske bara vill ligga hemma i soffan och se på film, eller bara ta dagen som den kommer utan några måsten. Men jag tycker aldrig att det duger som anledning till att säga nej. Vilket ju startar en dominoeffekt av efterfrågade tjänster. Kan du göra si, kan du göra så, fixa det and so on. Jag måste i princip vara upptagen med en tjänst för att kunna säga nej till en annan. Det är ju galet! Är det bara jag som är så här eller finns det fler av er därute? Och är det en generationsgrej? Jag menar, vi har inte haft så många unga människor som känner sig utbrända och otillräckliga, som vi har i dagens samhälle. Hänger det ihop? Och varför blev det så? Så många frågor! Någon som har svar?
 
 
 
/Malin - säger ja till alldeles för mycket.
2015-04-28
17:23:45

Matlådor så långt ögat kan se

Idag har jag spenderat många timmar i köket! Det känns nästan som att hela dagen har spenderats där inne faktiskt, men riktigt så illa är det inte. Började med att diska undan gårdagens middag och sen hade jag en hel del matlådor att göra. Har gjort en stor sats med Chili con carne och en stor sats med Korvstroganoff. Kokat ris till det och portionerat upp i matlådor. Sen bräckte jag kassler och portionerade upp i fryspåsar. Jisses. 35 matlådor blev det ungefär. Smockat i frysen nu kan jag meddela! Skönt att det är gjort, på så vis undviker vi snabbmatsfällan väldigt enkelt och det är dessutom billig mat. Billig med god mat. Jag älskar chili con carne och korvstroganoff (nej inte ihop, givetvis) för de maträtterna går att variera så mycket i smak och vad man väljer att ha i. Men snacka om att man blir mätt av matoset! Har knappt känt någon hunger på hela dagen.
 
 
 
 
Har ni några spartips när det gäller maten? Vad brukar ni göra till matlådor? Dela gärna med er!