Välkommen !

2013-11-29
20:00:00

Julepynt

 
 
Nu ikväll åker julpyntet fram! Lägenheten är städad så det är bara att byta ut gardiner och dukar mot julmotiv, plocka fram tomtar och bockar och få julfeelings.
 
Många på vår gård har redan tagit fram julstjärnor och sånt i fönstren. Det ser dock lite konstigt ut när det inte finns någon snö och vädret är som det är. Ena morgonen vaknar man upp till -6 grader och dagen där på är det istället +6 grader.
 
När kommer snön då?
 
 
 
2013-11-29
17:00:00

Hard work work

 
 
Igår skulle min handledargrupp ha haft ett gemensamt möte med vår handledare. Men bara jag dök upp, haha. Så det slutade med att jag fick individuell handledning gällande min C-uppsats. Jättekul var det! Fick bra tips och uppmuntran. Jag kände mig helt klart nöjd.
 
Än så länge känner jag mig heller inte särskilt stressad av tidspressen. Jag vet inte varför, för jag brukar alltid känna stress. Men nä. Kanske för att det än så länge har flutit på rätt bra, inga större hinder eller så. Jag känner mig ganska säker på mitt ämne och trygg i min arbetsinsats.
 
Det jag kanske känner lite stress inför är själva opponeringen som ska göras i januari. Jag tycker inte om det. Dels för att en oftast får opponera på en uppsats vars teoretiska ram bygger på något helt annat än det man själv har varit uppslukad av de senaste 8 veckorna, men mest för att det känns lite obehagligt med kompisopponeringar. Jag är förvisso bra på att ge konstruktiv kritik, men jag har stött på så många som inte är bra på att ta emot den. De går in med en försvarsställning som blir väldigt aggressiv och när man läser retorik funkar inte det.
 
Sen blir jag också nojig över att min prestation inte ska vara tillräcklig. Att jag ska missa viktiga delar att ta upp som kan hjälpa den personen att förbättra sitt arbete innan sista inlämningen ska göras. Jag känner ett slags ansvar där och därmed även en viss skuld över att kanske inte räcka till.
 
Fast sen skakar jag av mig det och tänker att vafan, jag är ju bra. Jag kommer dessutom få min uppsats korrläst av en kurskamrat som skriver en uppsats inom liknande områden som jag. Jag ska även korra hennes och ge feedback så vi övar lite på varandra. Det optimala vore om vi sedan kunde få opponera på varandra på riktigt, för då vet man vad den andra tänker ta upp och så kan man föra ett resonemang och ett samtal kring det istället för att hamna i en situation där den ena känner sig attackerad. Det är ju löjligt egentligen, men man fäster sig verkligen vid sitt arbete och tycker inte om att det aldrig kan bli bulletproofed. För det går inte, vi har alla annorlunda förförståelser och det spelar alltid roll i vår tolkningsprocess.
 
 
 
Jaja, sluta noja nu!
2013-11-29
12:56:32

Rolig kväll igår

 
 
Halloj!
 
 
Igårkväll var då jag och sambon och såg på musikalen Spök. Det var väldigt bra och underhållande. Allt var så snyggt gjort och musiken var super! Det var heller inte slutsålt så i pausen passade vi på att byta till lite bättre platser.
 
Vi hade väldigt bra platser från början egentligen, parkett på raden längst bak och platser i mitten. MEN självfallet måste en lång kvinna med enormt tuperat hår sätta sig framför mig och en lång och bred man satte sig framför min sambo. Vi såg inte särskilt väl om vi inte satt lutadandes/hängandes över kanterna på våra stolar. Showen var på Cirkus och ni som har varit där vet då om att stolarna 1) inte är breda 2)inte är mjuka 3)knakar så fort man rör sig.
 
Inte nog med att den här kvinnan valt att fluffa till sitt hår lite extra inför kvällen (ja, det är väl troligen för mycket begärt att hon ska överväga annat val av frisyr som inte täcker mer än nödvändigt när man ska gå på show och sitta i en publik) men hon skulle bestämt ha på sig sin dunjacka också så det var inte allt för enkelt att se något på sidan av hennes skalle heller. Hon satt heller inte still utan viskade mycket till sin väninna som satt bredvid. Poff så var där två huvuden ihopslagna, tror ni man såg något då eller? :P
 
Så som sagt, i pausen bytte vi till läktarplatser nära scenen med bra översikt. Det är alltid en chansning det där med platser. För de vi hade från början var ju som sagt bra, men oturen låg ju i att två långa människor sätter sig framför oss. Det såg lite kul ut för de var verkligen huvudet längre än de som satt runtomkring.
 
Hur som helst så var det en väldigt bra show så jag kan varmt rekommendera den till er som gillar lite kulturella upplevelser och musik. Eller bara tycker väldigt mycket om Måns mumsmums Zelmerlöw (fast jag tyckte Loa Falkman var bäst).
 
 
 
Ha det!