Välkommen !

2016-10-10
14:52:00

Vad jobbar egentligen Anna Book med?

Dagens obetydligaste fråga som jag ändå verkligen funderat på. Det kanske är jag som är väldigt oinsatt eller rent ut sagt okunnig vad gäller denna fråga. Men jag undrar verkligen: Vad jobbar egentligen Anna Book med? Hon har en blogg va? Hon finns där ute på sociala medier har jag förstått via tidningsartiklar där hennes texter ofta klippts ut och använts i olika sammanhang. Men vad gör hon utöver det? 
 
Det känns lite som att Anna Book slog igenom för 20+ år sedan med ABC och det är det första man tar upp äve nu när hennes namn förs på tal. Sen har hon med jämna mellanrum poppat upp i olika tv-program och oftast gråtit ut över olika saker. Det har handlat om renovering i hemmet, operation av brösten, dansar i Let's dance, sjunger i Mellot och visar upprördhet på sociala medier som sedan citeras i tidningarna. Vad är man då? Alltså vad har man för yrke?
 
På wikipedia (allas våran sanningskälla, haha) tituleras hon som svensk Pop- och schlagersångerska. Men är det verkligen DET hon jobbar med? Det känns som att hon mest syns upprörd och/eller gråtandes i tidningen. Jag menar hon har släppt 8 album sen 1985. 8 album på 30 år varav det senaste var 2007. Vad gör hon där emellan?! Jag känner mig förvirrad här. För ärligt talat så tänker jag mer på tårar och dramatik när jag hör namnet Anna Book, än på musik. 
 
Är detta en ny karriär hos "kändisar"? När den ursprungliga karriären haltar hamnar de plötsligt endast i rampljuset när de "talar ut" eller "vädrar sina åsikter" kring olika ämnen? 
2016-10-10
07:38:09

En krokig start på veckan

Ho ho! Här var det någon som tagit en bloggpaus på obestämd tid. Oopsie.
Nåväl.
 
Idag har jag ett stresspåslag i kroppen som framför allt har landat i ryggen, kring skuldrorna. Jag har svårt att räta ut kroppen. För mig innebär det ett smärtområde som inte går att lindra. Varken Voltaren-gel, smärtstillande tabletter eller massage hjälper. Det är nästan som om någonting är i kläm och nyps åt än mer när jag försöker sträcka ut mig. Det har hänt så många gånger nu att jag vet att det enda som funkar är vila. Det är också väldigt påfrestande för du känner dig inte sjuk, men kan samtidigt inte agera som en frisk person i och med att det hämmar allt du vill göra. Jag ska snart ut och rasta hunden till exempel och lär väl se ut som en krokig ostbåge. Frustrerande.
 
Något roligare som stundar denna vecka är dock helgen! På fredag har jag tagit ut några semestertimmar så redan kring lunch drar jag och Björn till Småland och mina morföräldrar för att hälsa på. På fredag är det också min födelsedag så det blir härligt att få komma bort och fira lite med familjen i lugn och ro. Min mormor blev så glad, nästan så att hon lät stolt, över att jag vill fira min födelsedag med och hos dom, haha. Hon är så gullig. 
 
Jag är lite nyfiken på vad Björn har tänkt att ge mig i present... jag har varit dålig på att önska mig saker i år och det enda jag kom på att jag verkligen vill ha är pengar till en tatuering. Vi får se hur det går. Björn har önskat sig ett Xbox One. Vi får se hur det går...