Välkommen !

2014-01-31
20:19:00

Träning

 
 
Igår drog jag igång med träning igen. Lite smått. På måndag ska vi (jag, Björn och en vän till oss) till ett kortgym som har Öppet hus-mottagning och checka lokalerna lite. Troligen köper vi månadskort där. För flera år sen tränade jag där tillsammans med min pappa och hans fru, men det var en ganska liten lokal då. Nu har de köpt loss fler rum i byggnaden och utökat sina lokaler så att det är mer än dubbelt så stort. Så nu är det bara att hoppas på att det inte är översvämmat med folk så att det blir trångt av den anledningen.
 
Ska bli skönt att börja gymma igen. Även om jag egentligen tycker att det är trist som fan och även om jag aldrig lyckas få det till en vardaglig rutin (även när jag kört hårt i 6-7 månader) som jag vänjer mig vid, så är det alltid skönt efteråt. Aldrig före och aldrig under, men efteråt.
 
Så kände jag igår när jag satte mig på motionscykeln och började trampa. Efter tre minuter ville jag gå och dö så som det brände i låren. Men så väntade jag ut det och sen trampade jag på tills det gått 1 mil. Det känns idag dock. Nästa gång ska jag nog stretcha lite innan... går lite stelt just nu. Men det känns skönt ändå!
 
Men nu blir det slapp framför tv:n i alla fall, utan cykel. Känns också skönt ;)
2014-01-31
13:31:00

Helgens enda plan

 
 
PM inlämnat! Check!
 
 
Och om en liten stund kommer Björn hem från jobbet. Våra planer för helgen var från början att hälsa på hos min morbror och hans familj i Norrköping. Vi skulle sova över från lördag till söndag och hämta hem en ny säng vi fått av dem. Men hans fru har blivit superförkyld med feber, stackarn. Så vi kommer bara åka ned över dagen, ta en fika och sen åka hem igen med vår nya säng.
 
Ni anar inte hur mycket jag längtar efter den här jäkla sängen. Eller egentligen är det sängarna, två stycken 90-sängar. Just nu har vi en 140-säng. Det är trångt. Det går. Men det är trångt. Jag behöver space. Speciellt när man har en hund också som trängs bland täcken och kuddar. Dessutom är sängarna så perfekta för oss då den ena är hård och den andra är mjuk. Jag gillar en hårdare, fast madrass medan Björn vill ha en såndär man bara sjunker ned i. Så slår vi ihop dem har vi vår perfekta 180-säng, haha.
 
Min morbror har tidigare haft dem som en gästsäng i deras gästrum, men nu har de köpt en bäddsoffa istället. Så vi har redan sovit i de här sängarna förut och det var dreamy. När vi släckte lampan hörde jag efter en stund hur Björn säger ut i mörkret "Jag når dig inte, vart är du?" och det kändes fantastiskt, haha! Hur långt han än sträckte ut armen så kunde jag ligga ifred.
 
Missförstå mig rätt, jag älskar Björn och det är supermysigt att krypa ihop tillsammans innan det är dags att somna. Men efter ett tag blir jag varm och rastlös och börjar vrida på mig. Medan Björn mer eller mindre ligger slängd över mig. Det blir jobbigt! Så det är skönt att kunna välja att bara rulla därifrån. Som i det där Vänner-avsnittet, vet ni vilket jag tänker på? När Ross berättar för Chandler hur han kan göra för att diskret rulla ur greppet på sin flickvän? Exakt så:
 
 
Fast jag ska försöka att inte rulla Björn ur sängen... Å andra sidan har vi inga ben på dem så han skulle inte ramla särskilt långt ner. Positiv inställning ;)
 
Ha det!
 
2014-01-31
09:17:00

Ny granne!

 
 
God morgon!
 
Sovit gott? :)
 
Igår när jag skulle ut på en snabbrastning med Milou stod det en bil utanför vår port. När jag skulle in igen så var det en äldre kvinna och yngre kille (troligen mor/son) som lastade ur saker från bilen och försvann upp på övervåningen. Jag hälsade snällt när jag passerade dem. Så jag har med andra ord fått en glimt av våra nya grannar som flyttar in i lägenheten ovanpå oss.
 
Jag hoppas innerligt att det är lugna och trevliga människor. Mardrömsscenariot vore om de är riktigt gnälliga människor som kommer och bankar på dörren för minsta ljud. Eller att de själva är personer som låter konstant. Vi har aldrig haft det problemet tidigare.
 
Både jag och Björn försöker visa så mycket hänsyn och respekt som möjligt gentemot våra grannar. När vi har fester sätter vi alltid upp en lapp om det i trapphuset, ungefär en vecka innan själva festen är. Även när vi har fest försöker vi tänka på volymen, sänka musiken lite efter kl 00-01 och hålla folk borta från balkongen. Sen har vi världens bästa vänner som är väldigt skötsamma och oftast håller sig tysta i trapphuset och så vidare. Så vi har aldrig fått några klagomål. Jag har ibland frågat grannarna i efterhand om vi störde dem, men då svarar de alltid att de inte ens har hört oss.
 
Vi har nämligen en granne som inte visar lika stor hänsyn... aldrig någon lapp (vilket är en del av hyrsvärdens trivselregler), hög musik framåt kl 05 på morgonen, klampar runt i trapphuset och skriker, gäster som röker och spiller dryck i trapphuset och ibland har vi haft sönderslagna glasflaskor utanför porten. Som jag har fått sopa upp. Inte för att någon tvingar mig, men för att jag har hund liksom. Kan utan att överdriva hävda att de flesta i vår port och även flertalet hyresgäster i portarna intill, tycker väldigt illa om den här grannen pga hennes respektlöshet.
 
Det blir ju lite som en snöbollseffekt. Det börjar med en gång, där vi ber henne sänka och hon ber om ursäkt. Sen händer det ytterligare två gånger. Sen händer det en fjärde gång och då tillkallas polis för att hennes gäster hamnar i ett stort slagsmål både i lägenheten och utanför. Sen är tålamodet borta. Varje ljud blir ett irritationsmoment. En påminnelse om hur respektlös hon är. Typ. Jag tror att polisen har varit där ungefär 3 gånger sen hon flyttade in för drygt ett år sedan. Vore det jag så skulle jag skämmas.
 
Så ja. Sist det flyttade in en ny granne i huset blev det inte så lyckat :p så jag hoppas det blir bättre den här gången! De verkade trevliga, så det är nog inget att oroa sig för :)
 
Nu ska jag skriva PM som ska lämnas in till min lärare senast kl 13. Ha en fin dag så hörs vi!