Välkommen !

2014-04-30
11:39:36

Matlagning, städning och sömnbrist

 
 
Halloooooj lakritspipor!
 
Happla, jag är aptrött idag. Förhoppningsvis har jag piggnat till innan våra gäster kommer ikväll (får hälla i mig Berocca typ). Anledningen till denna trötthet är enkel. Jag var uppe sent och gjorde en kombo av att baka, städa och plugga. Eh ja. Somnade väl runt halv tre. Och vid halv åtta vaknar jag av oljudet från en jävla lövblåsare. Blir galen på dessa!
 
Men jag fick ju en del gjort i alla fall så jag kan chilla hyfsat idag. Igår bakade jag som sagt, det blev en citronkaka som jag tänkte bjuda på ikväll tillsammans med lite vaniljglass. Det är en perfekt kaka (som det står i receptet även om jag tycker att det lutar mer åt paj) att bjuda på om man vill ha ett alternativ till söta desserter. Den är syrlig och god, passar perfekt till vaniljglassens lena smak. Slänger upp receptet senare!
 
Sen har jag rört ihop en coleslaw och två dippar till våra grönsaksstavar. Ska snart göra tzatzikin och förkoka majskolvarna också. Det är verkligen något jag älskar, tzatziki och majskolv, kanske inte ihop dock haha. Men grillad majs är så jäkla gott och enkelt att göra. Tzatziki gillar jag när den är stark med mycket vitlök.
 
 
Jag är typ uppfödd på vitlök så jag har kanske inte världens bästa omdöme när det gäller styrkan, i förhållande till människor som inte växte upp med vitlök i alla maträtter, typ. Förr kunde jag prova den på sambon först så fick han avgöra när den var lagom stark, men nu mera är ju han också van vid stark vitlökssmak (oops) så hans omdöme är inte heller helt pålitligt.
 
 
 
Det löser sig alltid. Om inte annat är det la tur att vi även bjuder på baguetter som man kan dämpa eventuell hetta med!
 
 
 
Dags att fortsätta städningen, ha en fin dag!
2014-04-29
18:13:00

Tänk på kottarna!

 
 
Go kväll!
 
Hoppas att ni har haft en härlig dag. Själv har jag ägnat mig åt planering och skolarbeten. Läser dubbla delkurser just nu och försöker strukturera upp arbetet efter bästa förmåga. Men det är bra kämpigt, faktiskt.
 
Försöker se fram emot morgondagen istället för då kommer några vänner över på middag och det ska bli väldigt roligt! Vi tänkte att man kan dyka upp från och med kl 18 och vid kl 19 kör vi igång grillen. Förhoppningsvis är det inte uruselt väder (har varnats för regn) så solen kikar fram lite grann åtminstone.
 
Det är lyxigt att få träffa vänner så här på en onsdag tycker jag. Annars är jag inte så mycket för Valborgsfirandet. Det är flera flera år sen jag var och tittade på en majbrasa och det beror på att jag inte tycker att det är särskilt kul till att börja med, men främst för att jag tycker synd om alla djur som krypt in bland grenarna och med största sannolikhet går en plågsam död till mötes. Främst igelkottarna.
 
Skulle vilja uppmana alla till att flytta på rishögen innan ni tänder på den, så att djuren får en chans att vakna och knata därifrån. Det gäller inte bara igelkottar utan även harar/kaniner som gömmer sig bland riset. Vet folk som vittnat om vettskrämda harar som flytt från den brinnande majbrasan med pälsen påtänd. Det är ju fruktansvärt och kan så lätt förhindras om man bara rotar runt lite i riset först eller som sagt flyttar på högen innan man tänder eld på den. Det är ju inte så svårt eller ens särskilt mycket begärt, eller hur?
 
 
 
Det är värt att tänka på, tycker jag. Annars får ni göra som min morfar gjorde när jag var liten: samla en liten brashög och lägg den i skottkärran och tänd på. En liten minibrasa och inga djur kommer till skada!
 
Hepp, dags att fortsätta pluggandet hörrni. Ha en fin kväll!