Välkommen !

2014-06-30
14:12:00

Stackars måndag

 
 
Hörrni måndag måste ju vara överlägset den mest hatade dagen i veckan? Måndag och söndag, tänker jag mig. Söndag mest för att den ligger så nära intill måndag... Stackars måndag. Det tog mig max tre minuter att upptäcka dessa hatmeddelanden som måndag får mottaga, riktigt nätmobbing är vad det är:
 
 
Fredag och lördag tycks vara favoritdagarna. Eller vad säger ni, vad är eran hat- respektive favodag?
 
2014-06-30
11:02:34

Fjärrstyr datorn plz

 
 
God förmiddag kära folk!
 
Hur har er start på veckan varit so far? Själv är jag rätt trött. Sov himla dåligt inatt och pallrade mig upp igen vid kl 7. Lovade min mamma att gå hem till henne för att sitta och passa på en leverans av hundmat. Den kom för dryga halvtimmen sen, men jag orkar inte gå hem. Kan lika gärna hålla hennes hundar sällskap (Milou är med också) samt plugga lite härifrån.
 
 
 
Just nu sitter jag dock med mammas bärbara dator bredvid mig (har med mig min egna hit) och tittar på medan min kära vän Jonte fjärrstyr den för att rensa upp bland en jäkla massa skit. Som han själv sa vid en första anblick "det här kommer ta ett tag", haha. Min mamma är en av de mest otekniska personer jag känner och som grädde på moset är hon dessutom lite... well... hetsig. Ett karaktärsdrag jag kan känna igen mig själv i. Om det inte funkar med en gång så kan det råka gå sönder. Typ. Kommer det upp tillräckligt med pop-upsmeddelanden på datorn när mamma egentligen bara vill spela CandyCrush så trycker hon tillslut bara "ok" på allt för att det ska försvinna. Sen ringer hon mig, frustrerad och förbannad över att datorn beter sig underligt och har massa nya inställningar och tillägg som hon inte känner igen.
 
 
 
Fler som har såna föräldrar? Haha, mycket kan jag hjälpa henne med men jag inser också när mina egna datakunskaper (som är väldigt basic) brister och då kopplar jag in min snälla Jonte. Dataexperten i umgängeskretsen som jobbar som it-supporter hos Hyresgästföreningen så det här är väl vardagsmat för honom. Jag har dock utlovat öl och middag som betalning/tack för hjälpen.
 
Det är lite freaky att se någon annan styra ens dator utan att vara fysiskt närvarande. Jag kan inte hjälpa att bli lite nojig. Helt plötsligt, för några paranoida sekunder, tänkte jag att "shit, kan jag göra något på min dator nu eller ser han det också?", haha. Totalt ologiskt! Men jag sparar mitt fuffens till senare, när vi är klara med fjärrstyrningen på andra datorn ;)
 
 
 
Ha en fortsatt bra måndag hörrni!
2014-06-28
12:08:56

Fint alltså

 
 
Morsning people!
 
 
Igår firade vi mammas 50årsdag. Riktigt roligt hade vi det! Vi satt faktiskt ute och tjattrade, drack vin/öl/rom med cola till halv tre på natten.... Oopsie! Var riktigt impad av mina morföräldrar, 70+are, som orkade hänga med så länge! Det bådar gott inför Gotlandsresan i sommar i alla fall, för herrejisses som vi skrattade.
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen och skrubba av mig lite innan mamma kommer och hämtar upp mig och Björnen. Vi ska hjälpa henne att få hem 4-5 tårtor till dagens tårtkalas för övriga i släkten. Ingen av oss har ätit frukost heller (Björn vaknade för drygt 40 minuter sen) så det ska bli intressant... tårta till frukost? Inte helt nyttigt va? Njae, men så fyller inte mamma 50 år jämt heller så en liten liten liten bit kan en väl få unna sig.
 
Tänkte även dela med mig av en liten musikvideo gjord av konstellationen Kedjan med låten Ringarna på vattnet. Som ni kan läsa i slutet är det en ganska lång artistlista med bland annat Petter, Tove Styrke, Timbuktu. Amanda Jensen, Kapten Röd, Jasmine Kara och givetvis Masse Salazar från Redline Records. Och de befinner sig i Redline Recordsstudion på Musikhuset där min kära fader råkar arbeta. Så han poppar dessutom upp i videon typ 02:40. Lilla pappsen va. Jag har ju sagt att jag är uppväxt i en musikfamilj.
 
Men på riktigt, låten är väldigt fin, texten är fin, artisterna är fina, videon är fin, budskapet och syftet är fint. Och vi gillar fint. I alla fall när det är såhär fint.