Välkommen !

2017-09-27
11:47:00

Recept - Ostbröd lowcarbs

Jag har en ganska fylld dag idag med mina mått mätta. Städar och fixar matlådor innan jag ska iväg på ett läkarbesök och sen till kvällen kommer min pappa och hans fru på besök. De ska sova över en natt också så man vill ju gärna att det ska se fräscht ut och så tycker jag att det är skönt att slippa laga mat när de väl är här. Gör det hellre i förväg för att kunna umgås mer sen. 
 
Jag gjorde matlådor igår också. Då blev det en kycklinggratäng med broccoli och blomkål, stekt karré, kycklinglår i rödvinsmarinad och kyckling till sallad, ostbröd (lowcarb-style) och jordnötssås. Love it. Så skönt med matlådor i frys och kyl. Har köttfärssås och hemmagjorda köttbullar i frysen sen tidigare men mer ska det bli! Idag tänkte jag göra fler ostbröd för de går åt så fort och till kvällens middag tänkte jag lövbiff fyllda med ädelost. Till lunch blir det en avokado- och halloumisallad! Mycket mat idag som ni hör, därför tänkte jag dela med er av mitt recept på ostbröd också. Det kommer här!
 
Ostbröd (lowcarb)
 
Du behöver
3 ägg
2 msk creme cheese
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
3-4 dl riven ost (jag brukar ta hälften vanlig, typ Ica Basic, och hälften smakrik, typ västerbotten)
2 msk valfria frön (jag brukar använda färdig frömix från ica)
 
Gör så här
 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka fram plåt och bakplåtspapper.
 
2. Vispa äggen så att de blir luftiga. Rör ned övriga ingredienser och låt smeten svälla i 5-10 minuter. 
 
3. Klicka ut 6-8 klickar på bakplåtspapprena (brukar gå åt två stycken). Platta till klickarna, fukta händerna innan så slipper du fastna i smeten. Jag föredrar lite tjockare bröd, absolut inte tunnare än 0.5 cm och storleksmässigt tänker jag att de ska vara ungefär som ett polarbröd. 
 
4. Grädda i ugnen 13-15 minuter så att de får en gyllene färg. När du tar ut brödet ur ugnen kan du med fördel lägga dem på en sval yta och vända dem uppochner. På så vis blir det inte lika mycket fukt under bröden och de stelnar lite snabbare. Sedan förvarar du dem i en sluten plastlåda i kylskåpet. Kanon!
 
 
Och så här kan de se ut! Jag brer smör på, toppar med kalkon och en klick skagenröra. Alltså kan vara det godaste jag vet just nu. Omnomnom. 
 
Ha det!
 
 
2017-09-27
08:28:00

Samlar på memes och inspo-bilder

Morning! 
 
Jag undrar en sak. Är jag den enda som samlar på memes? Alltså jag sparar ner bilder och memes med diverse budskap på mobilen och datorn? I love it! Sparar vissa för inspo, somliga för humorn och några för peppen. Bland annat. Jag är också sådär att jag kan spara såna som jag vet att andra i min omgivning kommer gilla, så skickar jag det i ett litet sms eller meddelande på messenger. Sprid kärlek liksom. Här är några som är nya i min lilla samling:
 
 
Ha det!
2017-09-21
17:25:58

42. Meningen med livet.

 
Är det någon mer än jag som lever med en sambo som kan säga en mening du inte hör, så du ber hen upprepa den och då sker upprepningen helt bakåtvänt? Det händer ju att du hör första ordet men inte resten, då förstår jag om upprepningen bara blir halva meningen. Men ibland alltså... Ett exempel är idag när Björn, min sambo, ska berätta att hans storebror fyller "meningen med livet", det vill säga 42 år. Det här med meningen med livet ska visst vara från en bok eller film eller något sånt? Nåväl. Följande konversation äger rum:
 
Björn - Ander fyller meningen med livet
Jag (hör inte) - Va?
Björn - Meningen med livet
Jag - Eh... va?
Björn - 42. 
Jag - Alltså är det meningen att jag ska fatta vad du säger eller?
Björn - Anders fyller 42, det är meningen med livet.
Jag - .....
 
 
Såna här konversationer har vi säkert 5-6 gånger i veckan. Fattar inte grejen? Om jag inte hörde dig första gången, bara säg samma meningen en gång till istället för att stycka upp den och dra ut på tiden. :p