Välkommen !

2016-05-30
13:06:52

En egen liten pärla vid vattnet

Igår var det mors dag och jag var förbi min mamma för att lämna lite presenter och visa min uppskattning lite extra mycket just denna dag. Då säger hon plötsligt att hon har tittat på sommarstugor som hon tycke att vi ska köpa ihop. Hon visar flera fina stugor på hemnet och visst blir man lite sugen. De behöver ju dessutom inte kosta så mycket och vara så stora. Jag vill gärna ha nära till vatten och jag vägrar utedass. Annars är jag inte så kinkig. 
 
Idag började jag själv att kika på annonser och snubblade över en där det bland annat stod "charmigt utedass" i beskrivningen. Det är två ord som jag inte alls fattar hur de ens kan vara ihop i en och samma mening?! CHARMIGT utedass. Charmigt UTEDASS. Ursäkta mig men ett utedass: ett hål med massa skit i. Hur kan det vara charmigt? Men ni kan själva titta på bilden här nedan.
 
 
Ser det charmigt ut tycker ni? Och till er som säljer detta ställa, förlåt. Allt annat såg trevligt ut, men utedass är = nej tack för min del. 
2016-05-27
11:00:32

Jag huffar och puffar men ingenting händer

Jag har lock för höger öra. Har så haft det i närmare 2 veckor, ja sen den här förkylningen dök ner i kroppen på mig. Det är sjukt störande! Inte nog med att du hör sämre så att din sambo höjer på ögonbrynen när han ser volymen på tv:n, eller att du inte kan urskilja vad folk säger till dig om det är massa andra ljud runt omkring, det påverkar dessutom din balans. Och ingenting hjälper! 
 
Det troligaste är väl att det beror på att det är svullet i örat pga bihåleinflammationen som var och de x-antal gånger jag snytit mig under de gångna veckorna, men det känns som om det borde vara bra nu? Jag har provat att bara låta det vara. Jag har provat att rengöra med revaxör då jag i ett svagt ögonblick hoppades på att detta döläge beror på en vaxpropp (euhw) och jag har provat med tryckutjämning genom att hålla andan. Det händer i princip nada. And it's driving me CRAZY. 
 
Igenkänning någon? 
2016-05-24
16:58:00

Fläderpannacotta med färska jordgubbar

Om du precis som jag älskar efterrätter som man kan göra i förväg och inte i sista minuten inför en middagsbjudning, så kommer du älska detta recept. Det är enkelt att göra men smakar så jädra gott och lyxigt. Den vanligaste pannacottan jag blivit bjuden på är antingen smaksatt med choklad eller vanilj och de är ju gudomligt goda, men den här är nästan snäppet bättre om du frågar mig. En riktig sommardessert som du vill äta långsamt för att njuta av länge. Here we go!
 
Fläderpannacotta med färska jordgubbar
3 stora port. eller 4 små.
 
OBS! Själva arbetet tar max 30 minuter men tänk på att pannacottan ska stelna i kylskåpet i minst 4-5 timmar.
 
Du behöver:
 
2 gelatinblad
3 äggulor
1dl strösocker
frön från 1/2 urskrapad vaniljstång
1/2 dl koncentrerad flädersaft
1dl vispgrädde
2dl creme fraiche
rivet skal från 1/2 citron
 
Gör så här:
 
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljfröna under tiden tills det blir en pösig röra. 
 
2. Använd en liten kastrull för att koka upp flädersaften (det går fort så håll koll). När det börjat koka tar du av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen på vätska och lägg dem i den varma saften, rör om så att de smälter ordentligt. 
 
3. Vispa grädden fast. Rör ned creme fraiche i ägg- och sockersmeten. 
 
4. Tillsätt gelatinsaften i en tunnstråle, annars finns en risk att det klumpar sig. Rör om ordentligt så att det är väl blandat. Rör sedan i den vispade grädden samt rivet citronskal. 
 
5. Inför serveringen kan du antingen fylla skålar/glas med smeten nu eller låta den vara kvar i bunken och portionera ut den precis innan serveringstillfället, det beror på personlig smak. Vare sig du väljer bunken eller skålar/glas bör pannacottan stå kallt för att stelna i 4-5 timmar eller över natten. 
 
6. Servera pannacottan dekorerad med fint skivade färska jordgubbar. För extra smak kan du marinera jordgubbarna i blandad flädersaft innan serveringen. KLART!