Välkommen !

2014-09-30
19:51:00

Naughty girl

 
Sitter och funderar på lite låtar till vår halloween- och födelsedagsfest. Temat är ju Bringing sexy back med en läskig halloweentwist. Så jag vill ha lite musik som matchar det hela. Har ni några tips?
 
2014-09-30
15:44:00

Världens godaste morotskaka

 
Vill ni ha receptet på världens godaste morotskaka? Vad bra för jag har det här! Jag älskar morotskakor, det är bland det godaste fikabrödet jag vet och det här receptet gör en verkligen inte besviken. Kakan blir saftig och god, är enkel att göra och håller gästerna nöjda.
 
Morotskaka med citrusglasyr
 

Till kakan behöver du:

1½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
2 dl olja (raps eller majs helst)
1½ - 2 dl hackade nötter (exempelvis valnötter, mandlar eller hasselnötter)
2 - 3 fint rivna morötter
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk kanel
½ - 1 tsk malen muskot (valfritt)
2 dl krossad ananas (valfritt, gör kakan extra saftig)
 
Till glasyren behöver du: 

200 g rumsvarm philadelpiaost
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal och sagt från ½ - 1 citron eller apelsin
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175grader. Hacka nötterna och riv morötterna.
2. Rör ihop strösocker, farinsocker och olja. Tillsätt nötter och morötter, rör om.
3. Rör ner ett ägg i taget och blanda därefter ner övriga ingredienser och rör om tills smeten är slät.
4. Smöra och bröa en rund kakform (gärna med avtagbar kant) och häll i smeten. Grädda kakan på nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Glöm inte bort att titta till den ibland så att ytan inte bränns. Om du anser att kakan fått en fin yta och riskerar att bli bränd, lägg över en bit ugnsfolie och låt kakan gå klart.
5. Nu kan du börja med glasyren. Rör ihop osten med smöret tills det blir en slät massa utan klumpar. Rör då ned florsockret och vaniljsockret.
6. När krämen är slät tillsätter du fruktskalet och häll sedan i lite fruktsaft i taget medan du fortsätter röra om krämen till en bra konsistens. En bra konsistens är när glasyren inte är hård som smör men den får heller inte vara rinnig, den ska vara fast och krämig.
7. När kakan är färdig lägger du upp den på en sval yta och låter den kallna innan du slår över glasyren. Du kan dekorera kakan när glasyren satt sig något. Förslag är en blandning av kanel och socker eller strössel som dessa:
 
 
Själv strödde jag över en blandning av hjärtan och stjärnor, blev riktigt fint mot den gula glasyren (hade apelsin). Sen är det bara att låta kakan stå svalt i kylskåpet ett tag så att allting sätter sig som det ska. Servera den som efterrätt ellet fikabröd vid kaffestunden. Lovar att den går hem!
 
Andra tips är att exprementera med glasyren, det går ju att använda andra smaktillsatser än citron och apelsin. Tillsätt då en gnutta citronsaft och rör sedan i det du vill smaksätta med, kanske kanel, nejlikor och ingefära för en pepparkakssmak? Gifter sig bra med morotskakan. Låt fantasin flöda!
 
Du kan också dubbla receptet och baka kakan i en långpanna för den stora födelsedagsfikan eller liknande. Vill du slippa massa kladd när du häller över glasyren? Tag ett bakplåtspapper och riv 4-6 bitar. När du placerar kakan på ett serveringsfat sticker du in bakplåtspapprena precis under kanten på kakan så att de sitter fast men inte är för långt in under den. Sen slår du över glasyren och låter den stelna. Det som rinner ned på kanterna hamnar på bakplåtspapprena som du sedan försiktigt kan dra bort och under är serveringsfatet rent och kladdfritt. Bra va? Och på tal om glasyren, skulle du ha problem med att få den någolunda fast så tillsätt bara mer florsocker under omröring.
 
Lycka till!
 
/M.E,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-09-30
11:05:00

Hostmedicinen gör sitt

 
 
Inatt sov jag hyfsat bra, vaknade bara 3-4 gånger av hostattacker. Hostmedicinen gör sitt kan man säga. Däremot har min kropp något mystiskt för sig när jag ligger ned. Jag antar att det beror på att jag är svullen slemmig i halsen, men helt plötsligt ger min hals ifrån sig konstiga ljud (som hörs än mer om jag öppnar munnen) när jag andas. Alltså inte rossliga ljud som brukar komma när man är förkyld, utan det låter mer som att jag har svalt ett spöke som åker runt i halsen och bröstet på mig, haha. Skitläskigt ju! Här har man legat och kollat på typ 5 Supernatural-avsnitt och sen när man ligger där i mörkret och precis ska somna så vaknar man till med en ryck för att det går ett ilande, läskigt ljud genom rummet. Efter några sekunders förvirring inser man att det kommer från ens egen kropp?! Fy vad nojjig jag blev första gången det hände.
 
Typ den här lilla krabaten som far runt i min hals, haha.
 
Nu ska jag ladda upp med en kanna te, näsdukar och halstabletter så att jag kan gå igenom lite jobbannonser och skicka ut CV:n. Sen måste jag kontakta skatteverket också och det drar jag mig lite för att göra, måste jag ens förklara varför eller kan vi alla bara enas om att det aldrig är kul att kontakta myndigheter som skatteverket? Vad bra. Ha det fint nu hörrni!
 
/M.E, överger ingefärstéet för gamla hederliga Earl Grey, omnomnom.