Välkommen !

2015-05-28
14:24:00

Vad är viktigast för dig - musik eller tv?

Min storebror har lustiga idéer för sig ibland. Idag kom han över på en kopp kaffe (fast jag dricker inte kaffe så för mig blev det vinbärssaft) och ställde frågan: Om du fick välja mellan tv (film, nyheter, serier, reportage etc och ja, även online eller på datorn) och musik, vilket skulle du klara dig utan? Jag sa tveklöst tv-tittandet. Jag vill mycket hellre ha musiken och är mycket mer beroende av den än av filmer och serier. Självklart vill jag inte avstå från tv men just i det här valet skulle det vara det som går bort. Min bror är tvärtom men jag tyckte att han fuskade lite för han menar att man kan lyssna på musiken i filmerna/serierna men då tycker jag att i det här påhittade ultimatumet ingår inte musik i tv-tittandet för då är ju hela frågan och valet poänglöst om man kan få båda delarna. Men han ville ändå välja tv-tittandet även utan musiken. Skulle ni kunna välja?
 
Jag tänker så här att i olika skeden av livet tilltalar musik en olika mycket, det varierar stort. Men när jag ser tillbaka på mitt liv så finns det händelser som förknippas med vissa låtar eller musiker som har haft stor betydelse för vem jag är idag. Jag tänker inte på en film eller en serie när jag exempelvis minns första tiden i Björns och mitt förhållande, tiden kring min farmors cancer eller föräldrarnas skilsmässa, jag minns musiken från sommarloven med kompisarna osv. Musik kan förknippas med händelser som har varit viktiga av olika anledningar och trösta, peppa, få en att våga. Så är det verkligen inte med filmer eller serier tycker jag personligen. Det kanske skiljer sig från person till person?
 
Sommartider - sommarlov, utomhuskonsert, underbart!
 
Farmors cancer.
 
Bästis.
 
Älskling.
 
Barndom, lycka!
 
Det går inte att vara sur till den här låten.
 
 
Summan av det hela? Musik finns där som en extra portabel vän genom hela livet. Slår det mesta! :D
2015-05-27
13:06:00

Vad ger man lilla mor?

Det är morsdag på söndag, har ni koll på det? Firar ni det på någotvis eller är det bara en dag i mängden för er? Lite olika det där, hur man uppmärksammar det. Jag vet att många tycker att det inte ska behövas en dag som morsdag eller farsdag eller alla hjärtans dag och så vidare. Att man ska visa uppskattning helst varje dag. Och visst är det så men samtidigt är det väl bra med en dag där man visar EXTRA mycket uppmärksamhet? Förra året bjöd jag mamma på Peter Gabriels konsert till exempel. En dröm för oss båda. Det kan jag ju inte göra varje dag eller ens varje vecka. I år vet jag inte vad jag ska hitta på. Min ekonomiska situation är ju lite annorlunda nu. Men jag letar inspiration. 
 
 
 
En fin blombukett kan verka enkelt men jag vet att min mamma älskar snittblommor. Ibland kan det enkla vara det bästa. Exempelvis blommar liljekonvalj nu så du kan ju plocka en egen bukett från naturen!
 
 
 
 Bjud på en hemmagjord brunch eller gå ut på picknick om vädret tillåter? Mysigt och lagom på något vis 😊 Min mamma gillar att hitta på saker och tycker om att visats utomhus. Vi skulle till exempel kunna gå en långpromenad med hundarna och ha matsäck med oss, stanna i någon solig glänta och äta lunch tillsammans. Mer komplicerat än så behöver det inte vara, allt beror på vilken relation man har till sin mamma och vad hon tycker om att göra.
 
 
Ett spa-besök är nog ett säkert kort för de flesta. Gemensam avkoppling 👍☺ Ja det var lite tankar och förslag jag hade på lager. Men det kan ju räcka med några väl valda ord också... 
 
 
2015-05-27
09:43:33

Brownie till frukost

Morning! Nej frosserierna pågår inte ännu som rubriken kanske kan få en att tro. Jag har ätit en nutrilettbar till frukost däremot. 
 
Det blev en kopp c-vitamin till det. Jag har alltid haft svårt att äta frukost. Sällan varit sugen på något och mår lätt illa på morgonen. Det beror på en överkänslig kräkreflex och ja, jag har sökt hjälp för det men vad som hjälper bäst är en liten lättäten frukost. 👌
 
Nu ska jag städa klart lägenheten, blir en del med två hundar som fäller. Min bror kommer förbi senare idag, vi ska planera presenter till min svägerska som fyller år snart. 😊Och ikväll blir det valpkurs med lilla lakritsbåten! 
 
Lakritsbåten har lite svårt med att bedöma vad som är gosigt och vad som är påträngande. 😁
 
 
Den här tröttmössan ska i alla fall inte på kurs. Tur det för vi hade nog aldrig fått något gjort...