Välkommen !

2014-02-27
09:36:00

Kvällskurs och citat

 
 
Hej på er!
 
 
Idag börjar min nya delkurs Textarbeten. Det är en kvällskurs som ingår i det program jag studerar vilket känns så märkligt. Har ni varit med om det, att ni måste gå en kvällskurs som en del av programmet? Jag är pepp på själva kursen men inte särskilt pepp på dess tider, kl 17-19 eller 17-20. På torsdagar.
 
Min sambo jobbar ju rätt nära min skola, han åker förbi den på väg till arbetet. Så vi tänkte att det blir nog bra om han jobbar över lite den dagen jag går så länge i skolan, så kan han hämta upp mig sen och vi åker hem tillsammans. Annars är jag inte hemma förrän antingen kl 20 eller kl 21 och det känns jävligt segt. Dessutom har de mycket att göra på hans jobb så det skulle bara passa bra och han skulle tjäna lite extrapengar på det.
 
Men så är det just på torsdagar då. ENDAST torsdagar, som jag har lektioner. Och vad gör min sambo på torsdagar? Jo, han spelar ju bandy mellan kl 19-20. Happ. Tack för den planeringen. Jaja, bara att skaka av sig det och härda ut.
 
Idag är det nog mest information som ska ges ut angående kursen och så ska vi delas in i arbetsgrupper. Vi kommer att arbeta utifrån en roman som jag har börjat läsa lite på. I bokens början citeras en okänd person och det var egentligen det citatet jag ville dela med mig av till er. Jag tycker att det är tänkvärt och fint formulerat, here it goes:
 
Du kan ha fått så lite kärlek,
att du upplever närhet som övergrepp.
 
Du kan ha fått så lite närhet,
att du upplever övergrepp som kärlek.
 
 
 
Vi hörs!
2014-02-26
17:25:00

Lite musica

 
 
 
För att försöka släppa den där brinnande ilskan från föregående inlägg har jag låtit musiken omsluta mig emedan jag pluggat lite. Tänkte dela med mig av en låt som jag dansat till sen barnsben. På riktigt. I min babybok har mamma skrivit ned att det här var en av de första låtarna jag dansade till som bebis (dvs gungade till ståendes) och när jag var lite äldre så bad jag dem sätta igång låten "oaa oaa", vilket är mitt kodnamn på Tomas Ledins låt Hon gör allt för att göra mig lycklig.
 
 
 
Det är lite roligt att det här fortfarande är en av mina svenska favoritlåtar och framför allt min favoritlåt med Ledin. Och jag älskar munspel. Den här låten visar att det har jag tydligen alltid gjort dessutom, haha. Nåväl, hoppas ni får en fortsatt fin kväll!
2014-02-26
13:19:46

Hjälp någon annan

 
 
Jag är med i flera olika sorters hjälporganisationer och donerar pengar till välgörande ändamål som jag tror på. Trots en fattig studentinkomst finns det alltid lite utrymme för att hjälpa andra. Just nu är det WSPA och Amnesty som får några kronor av mig varje månad.
 
 
 
Idag fick jag hem ett informationsbrev från WSPA och det är knappt jag klarar av att läsa det. Brevet innehåller nämligen bilder på plågade djur och mitt hjärta orkar inte med det alltså. Jag bryter ihop totalt inombords, det värker i hela kroppen när jag ser blicken på de här djuren, björnar som det är i detta fall. Innanför galler, utsatta för diverse djurplågerier. När WSPA's tv-reklam visas så byter jag kanal. Annars är jag förstörd i flera dagar efteråt.
 
Djurplågeri är verkligen någonting som sätter sig djupt inuti mig. Det finns inget filter mellan mig och information om sådant plågeri, det far liksom rätt in i kroppen på mig och jag känner mig som en enda stor blödande massa. Djur är så utsatta och i ett så stort behov av att det finns snälla, förstående människor. Människor som trots sin "överlägsenhet" ser till djuren, håller av dem och håller efter dem.
 
Jag fixar inte videoklipp och bilder på facebook om olika djurplågare, fall om djurplågeri och så vidare. Någonting går sönder i mig och den där tron på mänskligheten nästintill utplånas. Den där frustrationen över att inte kunna hjälpa dem allihopa, den är verkligen överväldigande. Och så blir jag också flyförbannad. Sån där brinnande ilska. En sån skrämmande ilska är det jag känner, irrationellt och hett. Jag skulle kunna klösa ögonen ur en djurplågare. Slita sönder dem med bara händerna. Så känns det.
 
 
 
Men nu går ju inte riktigt det. Så då skänker jag pengar istället. Tills jag kommer på något ännu mer givande att göra. Du borde också skänka en slant eller två. Till vad det än är som får dig att vilja hjälpa. Vilket fel i världen det än är som får dig att känna en frustration, en ilska. Försök rätta till det. Sitt inte bara där framför datorn och beundra andra som hjälper. Ta ditt ansvar. Hjälp någon annan. Visa att du är mänsklig. Så svårt är det faktiskt inte.
 
Gör det, snälla. Nu.