Välkommen !

2017-12-06
07:21:00

Juligt godis - yes please!

 
Hej kompisar! Hoppas att veckan varit bra för er so far. Nu är det bara halva vägen kvar till helgen, woop woop! 
 
Den enda planen jag har inför helgen är födelsedagsfirande på söndag, Björns äldsta systerson blir 13 år. En tvättäkta tonåring med andra ord! Herregud vad jag inte saknar den åldern... Tonåren var rolig på många sätt, men inte tillräckligt för att längta tillbaka. Anyway, förutom det är helgen fri! Ska försöka övningsköra. 
 
Den här morgonen har jag surfat runt på olika recept-sidor för att hitta julgodis som jag kan göra inför julhelgen. Det är faktiskt en perfekt gå bort-gåva också den här tiden på året. En fin burk med ett fint snöre och gottit innehåll räcker ganska långt. Jag är sugen på att göra lakritskola, tryffel och något mer som jag inte vet vad det blir än men något med polkagrisar låter lockande... Lite sugen på att prova Jennys recept på lakritsfudge! Älskar lakrits, älskar fudge. Någon som redan har testat?
 
Bildresultat för lakritsfudge
 
Bildresultat för julgodis fudge
 
För två år sedan gjorde jag tryffel med baileyssmak, lingonkola och vanlig kola. Förra året gjorde jag vanliga chokladtryfflar med mörk choklad. Men jag tycker lätt att det kan bli alldeles för mycket choklad - det måste vara enda tiden på året som detta inträffar by the way. Därför vill jag få in lite andra smaker också. Knäck går dock bort av flera anlednignar. Det är för jävla klibbigt och drygt att göra, för det första. Sen fastnar det alltid i tänderna. Och till sist så är det aldrig någon i vår familj som har varit överdrivet förtjust i knäck vilket medför att det alltid blir massa över som ändå kastas sen. När jag var yngre gjorde vi alltid knäck till jul. Men den traditionen kommer inte leva vidare med mig. Nix, nope, nänä. :) 
 
 
Har ni jultraditioner som ni inte längre införlivar som vuxna, men som ni kanske uppskattade mycket som barn? Har ni nya traditioner som ni verkligen gillar? 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: