Välkommen !

2014-12-28
23:08:54

Årsresumé av något slag

Hittade en lista på tyras.se och den sumerar liksom året på sätt och vis, därför tänkte jag ge egna svar på frågorna. Here we go!

Beskriv året med tre ord.
Svar: Krävande, utmattande och roligt.

Bästa köpet?
Svar: Nu tycker väl de flesta att jag borde svara Oliver men honom fick jag ju faktiskt. Bästa köpet är nog... Biljetterna till Peter Gabriel-konserten som jag bjöd med min mamma på! Det var magiskt!

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Svar: John Legend - All of me, Ed Sheeran - Photograph och Albin - Låt mig vara din soldat.

Vem har du umgåtts med mest?
Svar:
Björn! Familjen (mycket mamma). Lisa! Jennifer och Sabine.

Vad var din största tabbe 2014?
Svar: Att jag inte tog mina utmattningssyndrom på allvar när de väl började i våras. Då hade jag orkat med saker som nu är lagda på hyllan för tillfället.

Har du haft ett förhållande under 2014?
Svar: Ja. Samma som tog sin fart redan år 2005...

Vart reste du under 2014?
Svar: En hel del inrikes som exempelvis Gränsö SPA i Västervik och sen Gotland i somras. Utomlands for jag till Spanien med en grupp vänner, underbart!

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Svar: Uhm. Vad svårt! Men att två av mina närmsta vänner gifte sig (dock inte med varandra), att jag blev plastfaster (Björns bror fick sitt första barn), Peter Gabriel-konserten med mamma är svårslagen och så är jag väldigt glad över Oliver så klart.

Har du blivit bättre på något?
Svar: Mja, mer tålamod och bättre på att säga ifrån och inse när det blir för mycket för mig.

Vad var extra dåligt med året?
Svar: Sjukvården. Det katastrofala bemötandet jag fått av olika läkare när jag försökt få hjälp för sömnsvårigheterna, ångesten, psoriasisen etc. Det tog ett år att få insomningstabletter och ett halvår innan läkarna på vårdcentralen (tre olika) ens skickade en remiss till en hudspecialist som konstaterade att jag hade akut psoriasis (uppstår ofta i samband med stress). 

Vad var extra bra?
Svar: Jag och Björn. Vi ägde. Och Lisa. Hon ägde också. Samt min bror och svägerska (och att jag fått jobba med henne på förskolan, är väldigt kul!) Och så var den här julen väldigt fin, för mina morföräldrar och min mamma äger as well.

Lärde du känna några nya människor?
Svar: Hm.. ja Jontes nya tjej fick jag ju träffa på vår födelsedagsfest, det var trevligt! Men annars har jag nog mer utvecklat några redan befintliga, ytliga kontakter. Vilket har varit väldigt givande för nu står vi varandra mycket närmre och har väldigt roligt tillsammans när vi ses! Jo förresten, på ett av bröllopen var jag placerad vid samma bord som min gode väns mamma och vi pratade väldigt mycket och fattade tycke för varandra! Himla kul :)

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Svar: Ja jag gick på en SPA-behandling för första gången! Eller två stycken faktiskt. Jag fick 50 minuters helkroppsmassage (underbart var det) samt vaxade bikinilinjen inför resan till Spanien och det är verkligen något jag kan rekommendera. Ett resultat väl värt det.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Svar: Som sagt, PG-konserten är svårslagen. Och så var vi på Jonas Gardells show Mitt enda liv, Björn gav mig biljetterna i julklapp 2013. Det var suveränt!

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Svar: Jag har ju pluggat mest men en framgång på jobbet (som kontaktperson då) har väl varit att jag fortsätter ha brukarens, brukarens föräldrar samt min arbetsgivares förtroende. Det är ingen enkel brukare jag har, egentligen. Men vi har väldigt kul ihop och jag är glad över att alla parter trivs med mig som kontaktperson!

Största framgång på det privata planet?
Svar: Oj vad svårt! Jag tycker att det är spännande att vi pratar om bröllop men jag ser det inte som en framgång, mer som en utveckling av vår relation. Men framgång på det privata planet är väl att jag har jobbat mycket på att acceptera att jag inte alltid kan klara av allting själv eller med en gång. Att vissa saker måste få ta tig och att det är okej. Att saker får dröja utan att det är ett misslyckande.

Vem saknade du?
Svar: Kenzo. Alltid Kenzo. Ständigt Kenzo. Varje dag Kenzo. Jag saknar min farmor mycket också. Det är 5½ år sedan hon gick bort. Den saknaden är fruktansvärd när jag låter den ta plats, men idag ligger den inte lika ytligt blottad som den gjort tidigare. Som Kenzo gör.

De bästa nya människorna du träffade?
Svar: Oj! Rebecca! Karolina!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Svar: Jag vet inte. Jag tänker för det första inte plugga mer än nödvändigt, istället tänker jag jobba. Och jag tänker sova mer nästa år. Vistas ute i naturen mer, det mår jag bra av och även min lilla valp.

Mest stolt över 2014?
Svar: Att jag överlevde allt.

Högsta önskan just nu?
Svar: Ett heltidsjobb!

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Svar: Det kommer att bli bättre. Det MÅSTE bli bättre.

Vad kommer du sakna från 2014?
Svar: Ingenting tror jag. Det som har varit dåligt försöker jag lämna och det som har varit bra följer med mig!

Vad spenderade du mest pengar på?
Svar: Hundarna, resor och kläder. Fast kanske allra mest på SL-kort. Förjävla dyra!

Finns det någonting du ångrar med 2014?
Svar: Ja det som jag skrev var mindre bra med 2014. Jag ångrar att jag inte alltid orkar kämpa för min egen del men för alla andras.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Svar: Inget för det står helt still! Men konserten och när Björn och jag bodde på Gränsö SPA är nog det bästa. Och bröllopen, 6/9 och 27/9.

Vad önskar du att du gjort mer?
Svar: Tränat och sovit.

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Svar: Kom ihåg att andas.