Välkommen !

2016-05-24
16:58:00

Fläderpannacotta med färska jordgubbar

Om du precis som jag älskar efterrätter som man kan göra i förväg och inte i sista minuten inför en middagsbjudning, så kommer du älska detta recept. Det är enkelt att göra men smakar så jädra gott och lyxigt. Den vanligaste pannacottan jag blivit bjuden på är antingen smaksatt med choklad eller vanilj och de är ju gudomligt goda, men den här är nästan snäppet bättre om du frågar mig. En riktig sommardessert som du vill äta långsamt för att njuta av länge. Here we go!
 
Fläderpannacotta med färska jordgubbar
3 stora port. eller 4 små.
 
OBS! Själva arbetet tar max 30 minuter men tänk på att pannacottan ska stelna i kylskåpet i minst 4-5 timmar.
 
Du behöver:
 
2 gelatinblad
3 äggulor
1dl strösocker
frön från 1/2 urskrapad vaniljstång
1/2 dl koncentrerad flädersaft
1dl vispgrädde
2dl creme fraiche
rivet skal från 1/2 citron
 
Gör så här:
 
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljfröna under tiden tills det blir en pösig röra. 
 
2. Använd en liten kastrull för att koka upp flädersaften (det går fort så håll koll). När det börjat koka tar du av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen på vätska och lägg dem i den varma saften, rör om så att de smälter ordentligt. 
 
3. Vispa grädden fast. Rör ned creme fraiche i ägg- och sockersmeten. 
 
4. Tillsätt gelatinsaften i en tunnstråle, annars finns en risk att det klumpar sig. Rör om ordentligt så att det är väl blandat. Rör sedan i den vispade grädden samt rivet citronskal. 
 
5. Inför serveringen kan du antingen fylla skålar/glas med smeten nu eller låta den vara kvar i bunken och portionera ut den precis innan serveringstillfället, det beror på personlig smak. Vare sig du väljer bunken eller skålar/glas bör pannacottan stå kallt för att stelna i 4-5 timmar eller över natten. 
 
6. Servera pannacottan dekorerad med fint skivade färska jordgubbar. För extra smak kan du marinera jordgubbarna i blandad flädersaft innan serveringen. KLART! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: