Välkommen !

2015-04-16
20:39:24

God middag på morot och halloumi!

När jag ändå har delat ett recept idag kan jag lika gärna dela med mig av ett till! Det var min vän Mathias som tipsade om detta recept efter att ha bjussat på det till middag. Morots- och halloumiburgare/biffar. När jag blev bjuden på det så åt vi dem som burgare till rostat lantbröd (typ) med grönsaker och dressing på mangochutney och det var såååååååå gott! Men idag gjorde jag mindre biffar av dem och åt till en fräsch sallad och ugnsrostad potatis. Väldigt smarrigt vilket som. Så här följer receptet (som finns på Ica appen) och sen hur jag ändrade det litet. ..
 
 
Morots- och halloumiburgare/biffar
 
Du behöver:

1 morot
200 g halloumi
2 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
1-2 vitlöksklyftor 
3 ägg
3 msk gräslök
Chiliflakes
Salt och peppar
Olja att steka i
 
Gör så här:

1. Skala moroten och grovriv den samt halloumin. Skala och finriv vitlöken. Blanda allt i en bunke.
 
2. Tillsätt övriga ingredienser (smaka av med kryddor innan du tillsätter äggen) och rör till en smet. 
 
3. Forma 4 burgare eller 6 biffar och stek två minuter på vardera sida, på medelvärme med olja. 
 
4. Servera till ugnsrostad potatis eller hamburgebröd, sallad och dressing. Vill du ha en dressing på mangochutney blandar du ut färdig chutney med matyoghurt efter egen smak. Klart! 
 
 
Mina små ändringar? Har inget potatismjöl så jag tog hälften mandelmjöl, hälften vanligt vetemjöl. Kryddade inte med chiliflakes,  tog limepeppar och skärgårdskrydda istället. Sen bytte jag gräslöken mot persilja. Allt detta för att det var vad jag hade hemma så du kan ju smaksätta med i princip vad du känner för. Gott blir det i alla fall! 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: