14:11:40
Maränger maränger
Halloj mina kolapajer!
Hur har ni det denna blåsiga fredag? Står ni med båda fötterna på jorden eller seglar ni i uppe i det blå? Själv sitter jag på en köksstol och väntar med blandad skräckförtjusning på en marängbotten jag vågat mig på att göra alldeles själv. Igår hade jag lektion med Sabine, hon visade mig hur man gjorde maräng i långpanna och hade några tips. Bland annat kan det vara bra att ta ut äggen lite i förväg innan du gör marängen, då du helst ska undvika temperaturskillnader när du gör maräng. Och så bör du ha en metallskål att vispa i, snarare än plastskål. Why? För att det gärna fastnar fettrester eller oljor i plastbyttor och det vill vi inte ha med i marängsmeten.
Har en fin botten från igår med andra ord, men vågade mig faktiskt på att göra en helt själv idag. Vi får se hur den blir, jag är lite skeptisk om jag ska vara ärlig.. Men eftersom att jag har en i back-up tänkte jag att det kan aldrig skada. Blir den bra så kan vi göra två lager marängtårta, blir den dålig så har jag kvar den braiga från igår! Clever girl, clever girl.
Varför jag gör jag marängbottnar då, kanske ni undrar? Jo för att......trumvirvel daadaadammdammdaaaaaaaaa:

Idag fyller min mamma 50 år! Hurra hurra hurra!
Så ikväll ska det firas! Morföräldrarna, bror med sambo, morbror med fru och barn, samt två vänner till familjen och deras barn kommer för att fira min fina mamma tillsammans med mig och Björnen. Ska bli superkul! Och vi har tack och lov uppehåll i regnet idag. Bara lite blåst, men just nu lyser ändå solen. Vi ska sitta ute på altanen som Björnen har ställt upp partytält (tak iaf) på och dukat upp massa bord. Grillat står på menyn såklart. Jag ska göra en chevrepaj att ta med också, recept kommer sen. Blir nog bra det här!
Imorgon kommer resten av släkten (mammas kusiner med respektive samt faster och farbror) för att fira med tårtkalas. Jag tror att vi har typ 4 eller 5 olika sorters tårtor? Jisses alltså... Men det ska bli roligt.
Vad ska ni hitta på i helgen?