Välkommen !

2014-08-15
17:23:00

Busenkel och billig spenatsoppa

 
 
Hejsan smultronen!
 
Är det bara jag eller är det höst i luften? Idag hade jag en långärmad kofta på mig när jag gick ut. Mysigt. När hösten närmar sig dyker det upp fler och fler recept på soppor och grytor. Jag tänkte inte vara sämre, utan har ett billigt, enkelt recept på spenatsoppa som jag tänkte bjussa på. Det är verkligen matigt, nyttigt och billigt att göra och räcker till matlådor också.
 
Spenatsoppa med baconkrisp och ägg

4 port.
 
Du behöver:

ca 500g fryst spenat (babyspenat eller hackad spenat)
1 grönsaksbuljontärning
1 kött/kycklingbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde eller mellanmjölk
1 gul lök
2-3 msk maizena
8 skivor bacon
4 ägg
smör
12 dl vatten
salt
peppar
riven muskot
 
Gör så här:

1. Koka äggen efter smak (hård, krämig, lös)
2. Hacka löken och fräs tillsammans med lite smör i en stor kastrull.
3. Tillsätt spenaten som gärna får tina lite innan. Rör om och låt fräsa på tills spenaten är mjuk.
4. Häll över vätskan och smula i buljongen. Låt koka upp och tillsätt maizenan för att göra soppan lite tjockare.
5. Stek baconskivorna knapriga så att de är lätta att hacka/dela
6. Tillsätt peppar, salt och lite muskot i soppan. Rör om.
7. Låt soppan svalna och mixa den slät i en blender eller matberedare. Om du inte orkar vänta på att den ska svalna kan du använda en stavmixer men det tar mycket längre tid...
8. Värm upp soppan, skala äggen. Häll upp soppan, smula över baconkrispet och dela äggen i två delar som du toppar soppan med. Ät och njut!
 
Alternativ kan vara att byta ut bacon mot en kryddig korv till exempel. Och du kan självklart använda andra kryddor i soppan, eller tillsätta fler själv.
 
Jag försökte ta en bild åt er men min kamera strejkade så jag googlade fram ett alternativ:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 /M.E, nyttig spenatätare.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: