Välkommen !

2017-11-07
14:43:00

Barnsligt gott, även för vuxna!

Igår var det dags att göra matlådor igen. Det blev en räk/kräftsoppa (recept finns redan på bloggen) som är sjukligt god. Hamburgare med mozzarella och bacon. Stekt zucchini med vitlök, gullök och sesamfrön. En köttgryta som fortfarande puttrar på i min crock pot. Hel kyckling i ugn fylld med örter, vitlök och lime. Ooooch en gammal husmansklassiker: fylld falukorv i ugn. 
 
 
Fylld falukorv i ugn:
 
Du behöver
1 Falukorvsring
1 Gul lök
3 msk Cream Cheese
1 msk Ketchup
Ost (jag blandade gouda och västerbotten)
 
Gör så här:
 
1. Skär skåror i falukorven, som om du skulle skiva den fast inte hela vägen igenom. Den ska alltså fortfarande sitta ihop i botten. 
2. Blanda ketchup och cream cheese. Bre röran över falukorven, försök få i lite emellan skivorna. 
3. Skiva löken i tunna skivor, varva mellan skivorna och låt resten ligga ovanpå korven. 
4. Hyvla osten och lägg mellan korvskivorna. Jag brukar fylla så mycket som möjligt och sen lägga lite ost ovanpå också. Jag kör ju på lchf-kost så det där med mängden ost får man variera efter egen smak. 
5. Tillaga i mitten av ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Osten kommer att smälta och rinna ut på sidorna. I ärlighetens namn är det inte en maträtt som ser så vacker ut, men den smakar gudomligt gott. 
Servera med sallad. För den som vill göra rätten matigare passar den till potatismos/kokt potatis. Det går även bra att lägga tomatskivor mellan korvskivorna innan tillagningen för den som vill.
 
 
 
 
 
Barnsligt god husmansklassiker helt enkelt! :)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: