Välkommen !

2017-12-18
11:30:00

Vit chokladtryffel med lime och kokos!

 
 
Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på den vita chokladtryffeln som jag visade i förra inlägget. Den är väldigt god och smakar mycket, men det söta från chokladen tar inte över tack vare syran från limeskalet och kokosens milda smak. En variant som jag tror att även barn kan uppskatta, barn brukar ju tycka att mörk choklad är för "stark". Anyways, här kommer receptet!
 
Du behöver:
 
200g vit choklad
200g naturell färskost
Finrivet skal från 2 limefrukter
1dl florsocker
ca 2dl kokosflingor
Till garnering kan du använda florsocker igen
 
 
 
Gör så här:
 
1. Hacka och smält den vita chokladen. Orkar du göra det i vattenbad så gör't. Jag tog en kastrull på väldigt låg värme.
 
2. Blanda florsocker, färskost, rivet limeskal och kokos. När chokladen svalnat något kan du tillsätta den och rör sedan om till en slät smet (så slät det går med kokos i dvs.) OBS! Låt smeten stå kallt i 1-2 timmar.
 
3. Dags att rulla tryffeln! Se till att ha mycket florsocker på händerna samt i en djup tallrik. Forma små bollar och rulla dem i florsockret. Placera tryffeln i exempelvis en knäckform. Upprepa tills smeten är slut. Förvara tryffeln kallt. 
 
Jag valde att blanda guldpuder (hittade det i bakhyllan på Ica Maxi) med florsockret så att det fick en glittrig effekt och sen rullade jag mina tryfflar i det. Blev lite festligare! Vill man går det ju även att rulla dem i florsocker och mera kokosflingor. Mums!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: