Välkommen !

2015-08-13
11:20:00

Efterrätt - Marinerade jordgubbar med vaniljglass

Igår fick ni receptet på den huvudrätt Björn och jag bjöd mina morföräldrar på för några veckor sedan. Nu tänkte jag att ni skulle få receptet på den superlätta men väldigt goda efterätten som vi gjorde. Den är väldigt okomplicerad och innehåller det vi svenskar säkert äter mest av på sommaren: jordgubbar och glass. MEN smakerna förhöjs av att jordgubbarna får marineras i en hemmagjord lag. Här kommer receptet:
 
Marinerade jordgubbar med vaniljglass
4 port.
 

Du behöver:

1L jordgubbar, rensade och sköljda
1 lime
½ vaniljstång
1 dl strösocker
1 stjärnanis
2 dl vatten
Vaniljglass
½ dl rostad flagad mandel (valfritt)
 
 
 
Gör så här:
 
1. Strimla limskalet fint. Pressa limen (ca 1,5 msk saft). Snitta vaniljstången på längden. Blanda limeskal, limejuice, vaniljstång, vatten, socker och stjärnanis i en kastrull.
 
2. Låt lagen sjuda på spisen i cirka 5-10 minuter eller tills 1,5 dl återstår av vätskan. Rör om med jämna mellanrum. Under tiden kan du börja skiva upp dina jordgubbar.
 
3. När lagen sjudit klart, ta av den från plattan. Ta upp stjärnanisen och vaniljstången. Skrapa ur vaniljfröna i lagen. Låt lagen kallna.
 
4. Lägg upp de skivade jordgubbarna dekorativt på serveringsfaten. Skeda över marinaden/lagen. Placera en vaniljkula på varje serveringsfat. Garnera med rivet limeskal och rostad flagad mandel. Klart att servera!
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: