18:38:14
Varm apelsinchoklad med rom
Hörrni jag utlovade ju ett recept på varm chokladdryck med rom som passar under kallare årstider. Jag har provat receptet och vart väldigt nöjd med det så här kommer det.

Varm apelsinchoklad med rom.
För ca 3-4 personer (beror ju lite på hur stora muggar man använder) behövs följande:
75 g mörk choklad med apelsinsmak
6 dl mjölk
Rom efter smak
En skvätt grädde
Gör så här:
1. Värm mjölken sakta på medelvärme, bryt ned chokladen och rör om tills den smält. Viktigt är att inte ha för hög värme på plattan så att mjölken börjar koka eller bränner fast i botten.
2. Tillsätt mörk rom (Kapten Morgan) efter egen smak.
3. Häll upp i muggar eller värmetåliga glas. Häll en skvätt grädde längst med baksidan av en sked, försiktigt, så att den stannar ovanpå chokladen. Du kan göra mönster om du känner för att avancera det hela. Om du inte har lust med det pilljobbet kan du helt enkelt vispa lite grädde och toppa drycken med. Riv då gärna över lite choklad också för en schysst finish!
Det blev verkligen supergott och perfekt att värma sig med efter en skön promenad i vinterkylan eller dylikt. Jag tänker att det säkert går att byta ut apelsinsmaken mot någon annan choklad, viktigt är dock att tänka på att det ska passa till romen. Mintchoklad kanske inte är det bästa alternativet till exempel...
Låt det smaka!


(Lite bilder på hur man kan leka med vispgrädden på toppen av drycken, även om bilderna är på kaffe.)