Välkommen !

2015-02-11
11:10:36

Världens bästa chokladmuffins

God morgon!
 
Vet ni jag tänkte helt enkelt börja dagen med att ge er världens bästa recept på chokladmuffins. De är mjuka och luftiga men med mycket chokladsmak! Och så är de lite mer amerikanska muffins så de blir stora och fina. Jag bakade några i lördags på morgonen och tog med till Lisa som present (tillsammans med en flaska cava, haha).
Jag har exprementerat fram det här receptet själv dessutom, hur awesome är inte jag?!
 
Chokladälskarens favoritmuffins
ca 12-18 st
 
Du behöver:

80g rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 rågad msk bakpulver (ca 4 tsk)
2,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
100g ljus choklad (blockchoklad går bra men vill man ha en smaksatt choklad är det bara att byta)
Noblesse chokladask i valfri smak
Muffinsformar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader och plocka fram muffinsformarna så att de står beredda på en plåt eller i en muffinsplåt (rekommenderar det senare om du vill få den fina muffinsformen som på amerikanska muffins).
 
2.Ta det rumsvarma smöret (som nu är lite mjukt och smidigt) och vispa det tillsammans med sockret tills det får en porös konsistens. Rör därefter i äggen och mjölken så att du får en slät smet.
 
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en separat bunke. Sikta den torra blandningen över smeten under omrörning. Var noga med att det inte blir några klumpar av mjöl i smeten.
 
4. Hacka blockchokladen i små bitar och häll dem därefter i smeten. Rör om. Fördela smeten i muffinsformarna (3/4 smet) och tänk på att få med chokladbitar i varje form. Grädde sedan i ugnen i ca 15 minuter.
 
5. Ta ut muffinsen och låt de svalna något, därefter lägger du en noblesschoklad över muffinstoppen. Denna kommer att smälta fint och lämna en god chokladcirkel som pricken över i:et!
 
 
 
Voila! De är verkligen supersmarriga och lättare att göra än vad man kan tro :) Jag gillar också att det är lätt att variera smaken genom att byta ut blockchokladen mot en smaksatt marabouchoklad som exempelvis apelsinchoklad. Detsamma gäller med noblessen, du kan välja den mörka chokladen med crisp (personlig favorit) eller en mintchoklad etc. Lycka till!
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: